OBAVIJESTI

 

Obavijesti vezane za upis na prvu godinu studija u akademskoj 2021/22. godini

 

UNIVERZITET U TUZLI - ZNANJE I KVALITET NEMAJU KONKURENCIJU

UPIS STUDENATA U PRVU GODINU STUDIJA

Univerzitet u Tuzli obavještava zainteresovane kandidate da će Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija na Fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2021/22 godini biti objavljen u dnevnom listu „Dnevni avaz“ i na web stranici Univerziteta u ponedeljak, 21.06.2021. godine, kada će početi i podnošenje prijava na Konkurs. Dobro došli na Univerzitet u Tuzli!

 

Promocija Univerziteta u Tuzli budućim studentima

Buduće studente, o planovima Univerziteta u Tuzli za narednu akademsku godinu, upoznao je prof. dr. Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja.

 

 

Promocija Prirodno-matematičkog fakulteta budućim studentima

O mogućnostima koje nudi Prirodno-matematički fakultet budućim brucošima u emisiji Jutarnji program RTV TK govorili su prof. dr. Vedad Pašić, dekan i prof. dr. Mersiha Suljkanović.

 

 

Studentski centar budućim studentima nudi svoje kapacitete


Sve o Studentskom centru, smještaju, ishrani, kapacitetima koje nudi, prilikom gostovanja u Jutarnjem programu RTV TK, govorio je direktor Jusuf Džihanović.

 

Vannastavne aktivnosti za buduće studente

U emisiji Jutarnji program RTV TK, na pitanja kako su studenti organizovani i koje vannastavne, sportsko – kulturne aktivnosti mogu upražnjavati, odgovor su dali Amila Omersoftić, predsjednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i Alan Alagić, sekretar Centra za sport Univerziteta u Tuzli.

 

 

Promocija Ekonomskog fakulteta budućim studentima

U Jutarnjem programu RTV TK, dana 03.06.2021. god., gostovale su prof.dr. Meldina Kokorivić Jukan, dekanica Ekonomskog fakulteta i dr.sci. Amra Gadžo, docent, prodekanica za nastavu i upoznale buduće studente sa mogućnostima prilikom upisa na Ekonomski fakultet i dale odgovore na pitanja zašto upisati ovaj Fakultet.

 

 

USPJEŠNO REALIZOVANA “VIRTUELNA POSJETA UNIVERZITETU U TUZLI”
Upiši i ti Univerzitet u Tuzli, znanje i kvalitet nemaju konkurenciju

Univerzitet u Tuzli, u periodu od 26.5.2021. godine do 4.6.2021. godine, uspješno je realizovao prenos uživo (live stream) promociju fakulteta/Akademije „Virtuelna posjeta Univerzitetu u Tuzli“ za sve buduće studentice i studente. Događaji su praćeni putem Facebook stranice Univerziteta u Tuzli.

 

Promocija Medicinskog fakulteta budućim studentima

Prilikom gostovanja u Jutarnjem programu RTVTK, prof.dr. Selmira Brkić, dekanesa Medicinskog fakulteta, prof.dr. Azra Kurtić, prodekanica za predkliničku nastavu i studentska pitanja i dr. sci. Melisa Lelić, doc., prodekanica za nastavu i studentska pitanja govorile su o studiranju, prijemnom ispitu, praktičnom radu, saradnji sa profesorima i mogućnostima napredovanja na Medicinskom fakultetu.

 

Promocija Akademije dramskih umjetnosti budućim studentima

Akademija dramskih umjetnosti jedina je umjetnička akademija Univerziteta u Tuzli. Na Akademiji je primjenjen bijenalni način upisa. Ove godine prvu godinu studija upisuju budući producenti.

 

 

 

VIRTUELNA POSJETA UNIVERZITETU U TUZLI
Upiši i ti Univerzitet u Tuzli, znanje i kvalitet nemaju konkurenciju

Univerzitet u Tuzli će u periodu od 26.5.2021. godine do 4.6.2021. godine organizovati prenos uživo (live stream) promociju fakulteta/Akademije „Virtuelna posjeta Univerzitetu u Tuzli“ za sve buduće studentice i studente.
Događaje možete pratiti putem Facebook stranice Univerziteta u Tuzli.

 

Promocija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta budućim studentima

Zašto upisati Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli i koje mogućnosti pruža budućim studentima Fakultet koji je prepoznatljiv u regionu i šire, u emisiji Jutarnji program RTV TK, govore prof. dr. Mirela Duranović i prof. dr. Lejla Kuralić Čišić.

 

Promocija Farmaceutskog fakulteta budućim studentima

Za sve maturante koji se pitaju šta dalje, predlažemo da pogledaju šta kažu prof. dr. Adaleta Softić, dekanesa i prof. dr. Nahida Srabović, prodekanica za nastavu i studentska pitanja Farmaceutskog fakulteta.

 

 

Promocija Pravnog fakulteta budućim studentima

Šta će sačinjavati prijemni ispit pogledajte u video prilogu. Prof. dr. Dženeta Omerdić i dr. sci. Ervina Halilović, doc. prezentirali su sve prednosti i mogućnosti koje pruža Pravni fakultet budućim brucošima.

 

 

Promocija Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta budućim studentima

Pogledajte šta kazu o studijskim programima, upisu i mogućnostima zaposlenja koje pruža Rudarsko geološko – građevinski fakultet u emisiji “Jutarnji program” RTV TK prof. dr. Kemal Gutić, dekan i prof. dr. Nedim Suljić, prodekan za naučno – istraživački rad.

 

Promocija Tehnološkog fakulteta budućim studentima

Prilikom gostovanja na RTV TK-a dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr. Sead Ćatić i prodekanica za nastavu i studentska pitanja dr. sci. Indira Šestan govorili su o kadrovskim i infrastrukturalnim kapacitetima, studijskim programima i drugim mogućnostima koje mogu ponuditi budućim brucošima.

 

Promocija Fakulteta za tjelesni odgoj i sport budućim studentima

O spoju teorije i prakse, učenja na daljinu, istraživanjima i drugim mogućnostima koje potencijalnim brucošima nudi Fakultet za tjelesni odgoj i sport, u video prilogu emisije “Jutarnji program” RTV TK, govore prof. dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i prof. dr. Tarik Huremović, voditelj Centra za istaživanje u sportu ovog fakulteta.

 

Promocija Mašinskog fakulteta budućim studentima

Šta to može ponuditi Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli budućim studentima pogledajte u video prilogu emisije RTV TK “Jutarnji program”.  Gosti emisije bili su prof. dr. Slađan Lovrić, prodekan za nastavu i studentska pitanja i prof. dr. Indira Buljubašić, prodekanica za naučno – istraživački rad.

 

Promocija Filozofskog fakulteta budućim studentima

U utorak, 18.05.2021. godine, u Jutarnjem programu RTV TK gostovao je doc. dr. Gabriel Pinkas, prodekan za naučno-istraživački rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. 

 

 

Promocija Fakulteta elektrotehnike budućim studentima u Jutarnjem programu RTV TK

Promocija Fakulteta elektrotehnike u Jutarnjem programu RTV TK već postaje tradicionalna pred početak upisa studenata u novu akademsku godinu. U ponedeljak, 17.05.2021. godine, u Jutarnjem programu gostovala je prof. dr. Nerdina Mehinović, dekanesa Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

 

 

Povratak