Ključna aktivnost 1 – Mobilnost

 

 

 

 

 

Univerzitet u Tuzli - Mobilnosti

Iskustva i poruke studenata u mobilnosti

 

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu Univerziteta u Tuzli u kontaktu je sa studentima koji su se zatekli na razmjeni u Hrvatskoj, Španiji, Njemačkoj, Austriji, Poljskoj, Mađarskoj i Turskoj. Svi su dobro i zdravo. Od njih devetnaest, osamnaest je u studentskim domovima, a jedna kolegica je na preporuku univerziteta domaćina napustila studentski dom i gost je kod kolegice sa studijskog programa.

 

Univerzitet u Tuzli - Mobilnost

Predstavnici Karamanoglu Mehmetbey Univerziteta iz Turske boravili su na Univerzietu u Tuzli u okivru Erasmus+ programa razmjene

 

Profesori dr.sci. Hasan Kizilkaya i dr.sci. Bayezid Guclan sa Univerziteta Karamanoglu Mehmetbey Univerziteta iz Turske boravili su na Univerzitetu u Tuzli u periodu od 07. do 11.10.2019.godine u okviru Erasmus+ programa razmjene osoblja i studenata.

 

Univerzitet u Tuzli - Mobilnost

Zaposlenici Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli posjetili su Pamukkale Univerzitet u Turskoj u okviru Erasmus+ programa „Staff Mobility For Teaching“ i „PAU 9th international week“

 

Zaposlenici Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Prof. Dr. Elvis Ahmetović i Prof. Dr. Jasmin Suljagić, su obavili službeni put na Pamukkale Univerzitet (Denizli, Turska) i aktivno učestvovali u programu „Erasmus+ „Staff Mobility for Teaching“ i „PAU 9th International Week“, koja je održana od 01.04.2019 do 05.04.2019. godine na Pamukkale Univerzitetu.