Novosti

 

 

Poziv na radionicu “Razlikama protiv rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije”

 

Poštovane studentice i studenti, povodom 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja pozivamo vas da se zajedno AKTIVIRAMO i učestvujemo u radionici “Razlikama protiv rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije”. Pridružite nam se 06.12.2021. u 17.30. putem zoom linka …

 

 

Održana radionica “Rodna ravnopravnost iz perspektive žena sa invaliditetom” u sklopu pripremnih aktivnosti za kampanju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

 

Dana 18.11.2021. godine u Amfiteatru 3 na Kampusu Univerzitetu u Tuzli održana je radionica pod nazivom “Rodna ravnopravnost iz perspektive žena sa invaliditetom” u okviru aktivnosti: „16 dana aktivizma – zašto je važna ova kampanja”, te u sklopu projekta “University and Gender Mainstreaming (UNIGEM)”.

 

 

UNIGEM - Online panel diskusija "Muškarci protiv rodno zasnovanog nasilja"

Online panel diskusija “Muškarci protiv rodno zasnovanog nasilja”

 

Pozivamo vas da prisustvujete Online panel diskusiji na temu “Muškarci protiv rodno zasnovanog nasilja”, koja će se održati u četvrtak 25.11.2021 u 16,00 sati, u organizaciji TPO fondacije, u okviru projekta UNIGEM.

 

 

Univerzitet u Tuzli i TPO Fondacija potpisali memorandum o saradnji u okviru projekta “UNIVERSITY AND GENDER MAINSTREAMING – UNIGEM”

 

U Sarajevu je 6. oktobra održana ceremonija svečanog potpisivanja memoranduma o saradnji Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije sa 17 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore uz pokroviteljstvo Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva. Memorandum o saradnji je potpisan između Univerziteta u Tuzli i Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije.

 

 

Povratak